Eerste paal Compakboard Heerenveen BV geslagen!

vrijdag, 27 juni 2014 23:16 Eerste paal Compakboard:

Woensdagmiddag is de eerste paal geslagen voor de nieuwe productiefabriek van Compakboard in Heerenveen.

Voor de productie van duurzame, recyclebare en economisch rendabele agro-vezelplaten komt er een nieuwe productiefabriek aan de Komeet in Heerenveen. Als officieel startsein van de bouw, sloegen gedeputeerde Hans Konst en wethouder Coby van der Laan de eerste paal. De provincie investeert vanuit het programma Wurkje foar Fryslân 1 miljoen euro voor de bouw hiervan.

Compakboard Heerenveen BV heeft hiervoor een financieringsovereenkomst gesloten met de provincie. Het bedrijf produceert het groene alternatief voor de huidige houten plaatmaterialen zoals spaanplaat en MDF en wil een substantiële bijdrage leveren aan het creëren van een gezonde leefomgeving.

Door de financiering kunnen binnen afzienbare tijd ongeveer 50 mensen aan de slag bij het bedrijf. Het personeelsbestand wordt zoveel mogelijk ingevuld gezamenlijk met het UWV en de gemeente Heerenveen. De vacatures die beschikbaar komen bij het bedrijf worden te zijner tijd geplaatst op de website www.compakboard.com.

Wurkje foar Fryslân

De leningsovereenkomst valt onder het subdoel ‘Beschikbare bedrijfsfinancieringen’ uit het programma Wurkje foar Fryslân. Hiermee doet de provincie Fryslân een ongekende investering van €300 miljoen in de mienskip. Met het programma Wurkje foar Fryslân willen we op korte termijn de Friese economie een impuls geven. Op lange termijn gaan we voor economische structuurversterking. Hoe we dat gaan doen kunt u lezen op www.fryslan.nl/wurkjefoarfryslan.

  • Verslaggever:Dennis Stoelwinder
  • Fotograaf:Dennis Stoelwinder
HeerenveenCompakboardBouwbord Paal-Heerenveen-1-flitsnieuws600
 Paal-Heerenveen7-flitsnieuws600  Paal-Heerenveen-5-flitsnieuws600